SUROVINY

nerafinovaný řepný cukr

Má charakteristickou chuť a vůni. Jeho zabarvení se pohybuje na stupnici od světle béžové, přes zlatavou až po tmavě hnědou - zabarvení je způsobeno melasou, nedostatečně oddělenou od cukru v procesu výroby. U přírodního cukru se nepoužívá rafinace a chemické bělení, proto je zachován obsah významných látek. Obsahuje draslík, sodík, vápník, hořčík a řadu aminokyselin. Cukr je přírodní zvlhčovadlo, dokáže vázat vlhkost ze vzduchu. Navíc má antibakteriální účinky a odstraňuje přebytečnou mastnotu, přičemž nenarušuje ochrannou vrstvu pokožky. Použitím masky obsahující cukr dodává pleti hebkost a pružnost v každém ročním období.

nerafinovaný řepný cukr

Koupel


Rozpustíme v horké vodě ve vaně. Odstraňuje přebytečnou mastnotu, nenarušuje ochrannou vrstvu pokožky. Dodává pokožce hebkost a pružnost.



Maska


Smícháme dvě lžíce hnědého cukru a čtyři lžíce výluhu z bylin. Tuto směs naneseme na obličej a jemně promasírujeme. Necháme dvacet minut působit. Poté opláchneme.



Obličejový peeling


Smícháme dvě lžíce cukru, dvě lžíce výluhu z bylin, dvě lžíce citronové šťávy a pár kapek oleje. Tuto směs naneseme na obličej a jemně masírujeme, dokud se cukerné krystalky úplně nerozpustí. Poté opláchneme. Pravidelné používání zbavuje černých teček, drobných pigmentových skvrn a vyhladí pleť.